Samsung Galaxy S10 – ami jó

Galaxy S10 and Buds

Minden évben, mikor eljön a karácsony a február bemutatják az új Samsung telefonokat, csak úgy, mint minden ősszel (általában szeptember) az új Apple telefonokat. Mindenki előre találgat, de úgy várják mint a megváltót, pedig igazából boritékolva van szinte minden a kiszivárgott (vélhetően szándékosan) információk alapján. Idén sem volt ez máshogy, és szerintem jövőre is így lesz. Csak mindig az a kérdéses, hogy mi az ár, amit elkérnek egy ilyen készülékért.

Szóval idén is lett új Samsung Galaxy S telefon, mégpedig a 10-es számú – és most nem fogok részletesen beszámolni a + meg 5G meg egyéb változatokról, mert mindenki el tud látogatni a neten a nagy hírportálok oldalaira, vagy akár a Samsung saját weblapjára és el tudja akár már magyarul is olvasni az összes paramétert és funkciót.

Szép, gyors, nagy, drága.

Galaxy S10 telefonok

Kb. ennyi szóval lehetne illetni az új készülékeket, így szerintem továbbra is csak azok fogják vásárolni, akiknek már nagyon régi típusú készüléke van, illetve azok, akik pénzben megengedhetik (vagy tesznek róla, hogy megengedhessék) az évenkénti upgrade-t, vagy legalábbis nagyon rajonganak az legújabb technológiák iránt. És persze ne felejtsük el azon szép számú várálót sem, akik csak azért vesznek mindig újabbat, hogy elmondhassák náluk az van, de mondjuk azt sem tudják, hogy mekkora a kijelzőjük felbontása – persze én sem tudom fejből, de legalább értem ezeket a szavakat, hogy felbontás.

És elkérkeztünk ahhoz a részhez, amikor arról kéne beszélnünk, hogy van e egyáltalán értelme minden évben kiadni (vásárolni) egy új készüléket. Főleg ez az Android-os gyártóknál jó kérdés, hiszen ők nem csak 1-1 új készüléket mutatnak be (lásd Apple jelenlegi legújabb vonala: Xs, XsMax, Xr), hanem számtalan olcsóbb alternatívát is felvonultatnak, mint a Huawei P, Mate, Y szériákban lévő számtalan típus. Van annak értelme, hogy egy tized MHz-el gyorsabb a processzor, van értelme, hogy 2MP-el jobb felbontású a kamera, vagy még 2 másik fókuszú van benne (melyik profi fotós készít telefonnal képeket?), vagy netalán a szélén a fekete sáv 1 tized mm-el keskenyebb?

Nem tudom a választ, de az tény, hogy az ilyen ütemű új készülék kiadás jelentős erőforrásokat igényel a gyártó részéről, ami miatt talán az új típusok ennyire drágák. Érdemes lenne ezen az ütemen kicsit lasssítani, nem hinném, hogy ekkora mennyiségben cserélünk telefon. Ha mégis, akkor komoly erőforrás pazarlás megy, hiszen a régieket évente dobjuk a kukába, azok megsemmísítése vagy újrafelhasználása is komoly kihívást jelenthet…

Azért találtam egy jót az új Samsung Galaxy S10 telefonokba.

A csengőhangok között akadt 3 remek darab. Ezeket most ide mellékelem természetesen már Apple iPhone-hoz formázottan:

Comet Letöltés
Sky High Letöltés
Crescent Letöltés